Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Jánosháza Városnap 2017.

Jánosháza most is különlegességekkel várta a település hagyományos ünnepére, a Városnapra érkező vendégeket.

A nap a Mária kertben kezdődött, ahol Bodorkós Imre főtisztelendő, püspöki referens plébános úr imát mondott a városért, majd megszentelte az új kenyeret.

Ima a városért képgaléria ITT. Fotó: Rauch Imre

A kézműves vásár, a különleges gyermekjátékok mellett megújult a civilek bográcsozása is. Soha ilyen változatos ételkínálattal nem állt elő a város.  A vállalkozó szellemű bográcsozók között volt egyebek mellett Jánosháza Város Ökormányzata, élén Kiss András polgármesterrel és Dr. Kiss Lászlóval, a város díszpolgárával, a Keresztelő Szent János Plébánia élén Bodorkós Imre plébánossal és a Szent Imre Általános Iskola is.

Újdonságnak számított, hogy a Művelődési Otthon és Könyvtár az összetartozás és hazatérés jegyében amatőr színjátszóival az Attila földjén című jelenetet adta elő. Továbbá erre az alkalomra időzítette a Volt egyszer egy gimnázium című rendezvényét is, melynek során az egykori jánosházi gimnazistákat hívták szerte az országból sőt külföldről is öregdiák találkozóra. A program része volt egy nagyszabású kiállítás is, ahol régi gimnazista relikviákat mutattak be.

Attila földjén – Jánosházi Amatőr Színtársulat előadása

Attila földjén fotógaléria ITT. Fotó: Rauch Imre

Dr. Kiss László volt alkotmánybíró, egyetemi tanár, Jánosháza díszpolgára, a gimnázium egykori diákja 

Volt egyszer egy gimnázium fotógaléria ITT. Fotó: Rauch Imre

Két kiállítás megnyitása is színesítette a napot. Az egyik Zsankó Béla a jánosházi származású, Németországban élő amatőr festő kiállítása, melyet a művész nemrégiben Jánosházának adományozott képeiből rendezett a Művelődési Otthon.

Zsankó Béla kiállítás fotógaléria ITT. Fotó: Rauch Imre

A másik pedig Elekes György magánmúzeumának avatása, melyet ezen a napon nyitottak meg hivatalosan a nagyközönség számára. Mindkét kiállítást Kiss András polgármester nyitotta meg.

Elekes György magánmúzeumának avatása- Kiss András polgármester (jobbról) és Elekes György

Elekes György magánmúzeumának megnyitója. fotógaléria ITT. Fotó: Rauch Imre

Különlegességnek számított az is, hogy a felvidéki Janovce és Jánosháza ezen a napon írták alá a Testvértelepülési Együttműködési Megállapodást, melyben meghatározták azokat a területeket, ahol a két település a közeljövőben együtt kíván működni.

Ludovit Duban Janovce polgármestere és Kiss András Jánosháza polgármestere

Testvértelepülési Együttműködés  Megállapodás aláírása képgaléria ITT. Fotó: Rauch Imre

A színpadi programok délután kettőkor kezdődtek. A változatos műsorszámok között közt voltak helyi csoportok, mint pl. az Élő Forrás AMI jánosházi néptáncosai Szabó Sándor vezetésével és az Animato Énekegyüttes Nagy Béláné vezetésével, de fellépett a Fákete Cshumpó is.

A fellépők sorát 17.30 órakor a hivatalos megnyitó szakította meg, ahol Kiss András polgármester köszöntőjét követően V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nyitotta meg a rendezvényt.

V. Németh Zsolt államtitkár

Ezt követően került sor a hagyományos tombolahúzásra és ekkor osztották a rajz és selfie versenyek díjait is.

A folytatásban motoros bemutató, Zoltán Erika, Zanzibár és Jolly Jackers koncert volt a színes palettán.

Zoltán Erika

Aki még hajnal felé is bírta szuflával, az bulizhatott az utcabálon.

A szervezők remélik, hogy a rengeteg program között, a városért, a városnak szervezett napon mindenki talált kedvének és ízlésének megfelelőt.

Városnapi forgatag képgaléria ITT. Fotó: Rauch Imre