Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Augusztus 20-i ünnepség – Attila földjén – a Jánosházi Amatőr Színtársulat előadása

Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne – ismételtem el magamban. És éreztem, hogy a szívem megtelik nagy és általános meleggel, a lelkem megtelik a derűs idő nyugalmával, és a szemem megtelik a hajnal harmatával. Lassan felálltam és azt mondtam: – Igaza van: késedelem nélkül haza fogok menni, hogy otthon lehessek valahol ezen a világon! Igaza van: nem is lelhetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk.

Jánosháza Város Önkormányzata augusztus 19-én, a Városnap délelőttjén tartotta István király, a Magyar Alkotmány és az Új kenyér ünnepét. Tamási Áron hazáról szóló szavaival kezdte az augusztus 20-i műsort Illés Zsuzsa, az ünnepség szervezője. A Himnusz közös eléneklése után – ahogy az történt már az előző években is – a Jánosházi Amatőr Színtársulat lépett színpadra. Az erre az alkalomra készült új jelenetük az Attila földjén címet viselte. A darab nem titkolt célja a magyar nemzet születésének kezdeteihez visszanyúlva a nemzeti érzelmek felkeltése volt.

A verses-zenés összeállításban a város két képviselője, Németh Zoltán és Stankovics István is szerepet vállalt. A korhű öltözet, a műsorszerkesztés és a profi előadás a szabadban is mély hatást gyakorolt a nézőkre.

Szereplők:

Babits Ferenc, Kelemen Attila, Kelemenné Molnár Mónika, Kisfalusi Beatrix, Kulcsár Zsolt, Mustos Anita, Németh Zoltán, Nováki Zoltán, Stankovics István, Tuller József, Tullerné Szalai Ildikó

Szólót énekelt: Bakonyi Míra

 A műsort rendezte: Illés Zsuzsa

A korhű ruhákért köszönet Szakonyi Norbertnek.

Az ünnepség a Szózat közös eléneklésével zárult.

Az esemény képgalériája itt megtekinthető. Fotó: Rauch Imre