Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Békefutás

A Peace Run 6 földrész 150 országában megrendezésre kerülő váltófutás, melynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közti békét és barátságot.

  1. évben Európában a váltófutás 49 országban zajlik, 24 ezer kilométeren, több százezer ember részvételével.

Az idei évben az Jánosházát is érinti a békefutás útvonala, ezért városunk is csatlakozik a világharmónia érdekében világszerte megrendezésre kerülő programhoz.

Jánosházára 2018. április 28-án szombaton 13:30 órakor érkeznek a futók a békefáklyával.

Érkeznek futók egyebek mellett Angliából, Portugáliából, Ausztriából, Oroszországból, Guatemalából.

Városunk határában sportolóink Balhási Ákos vezetésével csatlakoznak a futókhoz. A Szent Imre iskolánál a két iskola diákjai is beállnak a futók közé, hogy a város főterére közösen érkezzenek a békelánggal.

Természetesen a futókhoz bárki csatlakozhat, akár csak néhány lépésre is, hogy együtt hirdessék a futás üzenetét: „Tégy egy lépést a békéért!”

A Rendezvénytéren ünnepséggel fogadjuk a váltófutást. Beszédet mond Kiss András polgármester és a Békefutás követe is. A műsorban fellépnek a Batthyány és a Szent Imre Iskola tanulói és az Óvoda növendékei.

A Békefutás célja egy egyszerű gondolatra épül. Ha én teszek egy lépést vagy erőfeszítést a harmóniáért, vagy ha én magam akár csak egy percre is békésebbé váltam, akkor ezáltal a világ is egy picit jobbá lett. Ahelyett, hogy bírálnánk a világot, megtesszük azt, ami a saját felelősségünk: önmagunkban és közvetlen környezetünkben a békére törekszünk. Mindössze azt reméljük, hogy rendezvényünk hitet és reményt ad ehhez, illetve elgondolkodtatja, és tudatosabbá teszi az embereket ezzel kapcsolatban.

Bővebben a Békefutásról itt olvashat.

Várunk minden érdeklődőt, aki szeretné megélni, jelenlétével közvetíteni a békefutás nemes üzenetét.