Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Advent fényei- Közös várakozás a település főterén

Jánosháza Város Önkormányzata minden évben adventi rendezvénysorozat keretében teszi emlékezetessé a városban a karácsonyvárás időszakát.

A Rendezvénytéren felállított Betlehem és karácsonyfa körül összegyűlnek a városlakók, hogy tanúi lehessenek az adventi gyertyák meggyújtásának, vásároljanak az adventi vásárban és egy pohár forró ital mellett elbeszélgessenek.

Az idén az első adventi vasárnapon az Animato Énekegyüttes hagyományos Adventi Hangversenyéhez kapcsolódva felléptek a vendégkórusok is.

A rendezvényt Sík Tamásné, a Keresztény Családközösség elnöke nyitotta meg.

Kiss András polgármester köszöntőjében a következőket mondta:

Az ünnepre hangolódás nem csak négy fal között zajló folyamat, hanem közösségteremtő erővel is bír. Így ebben az évben is ünneplőbe öltöztettük városunk rendezvényterét. Díszkivilágítás övezi az utcákat, helyet kapott a feldíszített karácsonyfa, és Betlehemünk is új, megszépült külsővel várja a program iránt érdeklődőket.

…Az idei adventi időszaknak nem is lehetne szebb megkoronázása, mint hogy az utolsó vasárnap egyben Szenteste is. Bízom abban, hogy az ünnep igazi szépségét nem a fa alatt megbújó ajándékok adják majd, sokkal inkább a szeretet, amit mindenki adhat és kaphat, valamint a szeretteikkel töltött minőségi idő.

Beszédében megköszönte Simon László asztalosmesternek az új, gyönyörű Betlehemet és a testületnek a méltó berendezést, majd meggyújtotta az adventi koszorún az első gyertyát.

Fotó: JTV

A második adventi vasárnapon a Szent Imre Általános Iskola tanulói adtak ünnepi műsort.

Fotó: JTV

A harmadik adventi vasárnapon a Batthyány Lajos Általános Iskola és AMI tanárai és diákjai szerepeltek.

Fotó: Illés Zsuzsa