Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Faültetés a Születés Hete alkalmából

Kiss András polgármester

Jánosházán május 25-én második alkalommal ültettek születésfát a Védőnői Szolgálat udvarán kialakított parkban a Születés Hete alkalmából. A tavaly elültetett csemete szép kis fává cseperedett, a ültetéskor rárakott szívecskék még mindig rajta függnek.

Az idei rendezvényen elsőként Balázsné Németh Margit védőnő köszöntötte az ünnepség részvevőit. Beszédében elmondta, hogy a faültetés régi hagyomány, más népek is állítanak valamilyen emléket, ha kisgyermek születik a családba. Bodorkós Imre főtisztelendő, püspöki referens plébános elfoglaltsága miatt még az ünnepség előtt megáldotta az új facsemetét, távollétében Horváthné Stukics Erzsébet a Vöröskereszt Jánosházi Alapszervezetének elnöke olvasta fel az ünneplőknek írt szavait.

Balázsné Németh Margit védőnő

Az esemény fővédnöke Kissné Pintér Katalin, a polgármester felesége. Beszédében elmondta, hogy a jánosházi védőnői szolgálat körzetében 21 gyermek született az elmúlt egy évben.

Az új fát Kiss András polgármester, Németh Zoltán és Stankovics István képviselők ültették el.

Ezt követően Kissné Pintér Katalin kiosztotta a piros szívecskéket, melyek a kicsik nevével és születési dátumával ellátva szép sorban felkerültek a diófa zsenge ágaira azt szimbolizálva, hogy a gyermekek és az ágak együtt erősödjenek.

Kissné Pintér Katalin, az esemény fővédnöke

Az eseményhez egy Kneipp taposó út felavatása is kapcsolódott, melyet az önkormányzat támogatásával szintén az udvaron sikerült kialakítani.

A rendezvény szeretetvendégséggel, közös játékkal zárult.

Fotó: Illés Zsuzsa