Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Figyelem! Besurranó tolvajok!

Figyelem! A tavaszi idő beköszöntével a bűnözők is megjelenhetnek a településünkön annak reményében, hogy a házakba beosonva értékeket találnak. Ennek megelőzésére érdemes megfogadni az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat.

-Amennyiben otthon tartózkodunk, napközben is zárjuk be a bejárati ajtót, hiszen nem biztos, hogy észrevesszük a hívatlan látogatót!
-Amennyiben csak rövid időre hagyjuk el lakásunkat, vendégeinket kísérjük ki vagy éppen ismerőseinkkel váltunk pár szót, akkor is mindig zárjuk be az ajtót!
-A szellőztetéssel is legyünk óvatosak! Ne hagyjuk kitárva lakásunk ablakait, ha nem tartózkodunk a szobában!
-Aki kertes házban lakik, ne felejtse el, elképzelhető, hogy a kerti munka hevében fel sem tűnik a rossz szándékú látogató érkezése! Amíg a kert hátsó végében tartózkodik se hagyja nyitva az ajtót és ablakot!
-Ajtónyitás előtt minden esetben győződjön meg az érkező személy kilétéről. Amennyiben idegenek csengetnek be, szolgáltatást ajánlanak, rosszullétet színlelnek, esetleg pénzváltás ürügyével keresik Önt, ne engedje be őket lakásába!
-A magukat „hivatalos személyeknek,” kiadó emberektől is kérje el az igazolványát!

Kérjük Önöket, hogy fordítsanak figyelmet lakókörnyezetükre, szomszédaikra is. Amennyiben gyanúsan mozgó idegeneket látnak, jegyezzék meg személyleírásukat, az általuk használt jármű típusát, színét, rendszámát, és hívják bizalommal a 107-es, vagy 112-es segélykérő számot! Amennyiben megtörtént a baj, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget.