Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Ábránd a Magyar Költészet Napján

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.
A Művelődési Otthon és Könyvtár igazán rangos műsorral kedveskedett közönségének az ünnep alkalmából.
A nézők Ábránd és költészet címmel zenés irodalmi délelőttön vehettek részt a Balatonról, melyet olyan ismert és kiváló művészek adtak elő, mint Lux Ádám, az egyik legszebben szavaló magyar színész, valamint Kovács Emőke történész, Mesterházy Fruzsina író, költő és Barlog Károly író, kritikus, műfordító és zenész. Mindannyian a magyar tenger, a Balaton szerelmesei.
Műsorukban áttekintést adtak a Balatonról, a fürdőzés, a hajózás történetéről. Idézetek részletek és versek hangzottak el a tavat megéneklő költők, írók és egyéb alkotó művészek jóvoltából. A prózai részeket zenés betétekkel szakították meg, melyeknek témája szintén a Balaton volt.
A telt házas előadás résztvevői részesei lehettek a költészet ama varázsának, amikor a szavak, a művészet ereje elrepítik a hallgatót egy kellemes emlék színhelyére, újra átéli az egykori élményt és csak akkor döbben rá, hogy ez megtörtént vele, amikor a művész elhallgat.

Ehhez az utazáshoz pedig ezen a napon nem kellett több, mint jó versek és jó előadók.

Illés Zsuzsa

Fotógaléria (A fotókért köszönetet mondunk Rauch Imrének- Ra.I Fotó):