Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Jánosházi advent

A koronavírus-járvány idején megélt advent elmélyítheti bennünk azt, hogy szükségünk van egymásra – mondta Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az M1 műsorában.

Kozma Imre úgy fogalmazott: szükségünk van egymásra, az ember egy másik ember számára az igazi ajándék, és a találkozások a szeretet megváltó erejét fejezik ki.

A járványhelyzetben átéljük azt, hogy korlátaink vannak, és várjuk a segítséget, ez pedig azt tudatosítja az emberekben, hogy mindannyian kiszolgáltatottak vagyunk, nem csak a saját kezünkben van a sorsunk; ez is erősít bennünket, mert a másik emberbe vetett bizalmunkat növeli.

A járvány miatt Jánosházán is más lesz az Advent.

Az évek óta megszokott közös gyertyagyújtásra sajnos nem kerülhet sor.

Áll viszont a közös karácsonyfa és a Betlehem a Rendezvénytéren, ahol a város adventi koszorúján Kiss András polgármester minden vasárnap meggyújtja majd az adventi gyertyát. Az ünnepi gyertyagyújtásokról készült felvételeket a Jánosháza Televízió a szerda esténként 7 órakor kezdődő adásában mutatja be.

A Jánosházi Amatőr Színtársulat is készül az adventekre. Vasárnaponként egy-egy videóval kedveskednek a település lakóinak.