Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Elkészült a horgászház

Komfortosabb már a Téglaszín horgásztó, konyhát, mosdót építettek mellé, és kipucolták, bekerítették a területet. TOP-forrásból 20 millió forintot költöttek és 400 órát dolgoztak a horgászok.

– Ősbozótosból és kezdődő szeméttelepből nagyon sok munkával alakítottuk ki ezt a tavat – mutatta be Rába Gyula, a jánosházi horgászegyesület elnöke. Éppen húsz éve alakult az egyesület, most 31 tagot számlálnak.

– A téglagyár tava volt egykor a csaknem egyhektáros víz, aztán tűzivíztározóként is funkcio­nált – idézte fel személyes emlékeit Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Kiss András, Jánosháza polgármestere. A tó környékét sokan használták szemétlerakónak, ennek is véget vetettek a 20 millió forintos beruházással.

Több mint hétszáz méter kerítést húztak, rengeteget dolgoztak, amíg kipucolták a területet, van már parkoló, és fellélegzett a növényzet a szemét alól. Németh Tamás, a horgászegyesület alelnöke mutatta, hol lesz a szalonna­sütő hely, és számos tervük van és lehet most, hogy adott a mosdóval, konyhával, raktárral felszerelt horgászház.

Az avatón Tokár János plébános kért áldást a házra, a tóra és a horgászokra, akik amurt, pontyot, kárászt is horogra akaszthatnak a jános­házi tóból.

Forrás: VAOL- Bakos Ágnes

Fotó: JTV, Illés Zsuzsa