Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

90 éve a Vöröskereszt szolgálatában

Kilencven éve, 1925-ben alakult meg a Vas Megyei Vöröskereszt Jánosházi Alapszervezete. Ebből az alkalomból október 17-én 14 órai kezdettel nagyszabású ünnepséget tartottak a Művelődési Otthonban. A rendezők: Jánosháza Város Önkormányzata és a Vas Megyei Vöröskereszt Jánosházi Alapszervezete.
Az ünnepséget több országos és megyei vezető is megtisztelte, köztük Marton Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Gecse József kormánymegbízott, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője, Vinczéné Kenedli Csilla a Magyar Vöröskereszt Vas megyei Szervezetének Igazgatója és Dr. Stánitz Éva a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének elnöke.
A köszöntők sorát Kiss András polgármester nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy múltú szervezettel büszkélkedhet a település.
Marton Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke az ünnep alkalmából a Megyei Közgyűlés Elismerő Oklevelét, Vinczéné Kenedli Csilla a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének igazgatója Oklevelet adott át Horváthné Stukics Erzsébetnek a Jánosházi Vöröskereszt Alapszervezet titkárának.
A humanitárius település Vasegerszeg polgármestere, Németh József pedig szóban üdvözölte a jubilálókat.
A jeles alkalomból több elismerést, oklevelet, emléklapot is kiosztottak.
Jánosháza Város Önkormányzata nevében Kiss András polgármester vöröskeresztes munka elismeréseként Posztumusz Okleveleket adományozott Csótár Csabának, a Vöröskereszt Celldömölki Terület egykori titkárának, Dr. Gömbös Ferencnek, a Jánosházi Vöröskereszt Alapszervezet egykori elnökének, Horváth Ferencnének, a Jánosházi Vöröskereszt Alapszervezet egykori titkárának, Dr. Kiss Imrének, a Jánosházi Vöröskereszt Alapszervezet egykori elnökének, és Tóth Ernőnének, az alapszervezet egykori tagjának.
Jánosháza Város Önkormányzata és a Vas Megyei Vöröskereszt Jánosházi Alapszervezete Oklevéllel köszönték meg munkáját Kiss Károlynénak és Kiss Pálnénak, a szervezet jelenlegi tagjait pedig Emléklappal jutalmazták.

DSC02242 (Medium)

Kiss Károlyné átveszi az Oklevelet Kiss András polgármestertől

 

A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete a jubiláló véradóknak adott át kitüntetéseket. Közülük kiemelkedik Őri Ferenc, a 95-szörös véradó.

A Vas Megyei Vöröskereszt Jánosházi Alapszervezete nevében Horváthné Stukics Erzsébet titkár Emléklappal köszönte meg az elmúlt évek támogatását a megye és a település vezetőinek.

Az ünnepség kulturális részében felléptek a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolájának növendékei Fiszter Anna vezetésével, Horváth Zoltánné és Laczi Regina énekesek és Tullerné Szalai Ildikó versmondó.

Az elismerések és köszöntők után Vinczéné Kenedli Csilla a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének igazgatója megnyitotta azt a kiállítást, mely a „90 éve a Vöröskereszt szolgálatában” címet viseli, és amely a jánosházi alapszervezet elmúlt évtizedeinek állít emléket.

A jubileum fehér asztal melletti estébe nyúló múltidézéssel zárult.

Illés Zsuzsa

Fotó: JTV