Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Baba divatbemutató a művelődési házban

A jánosházi művelődési ház programszervezője, Illés Zsuzsa mindig kitalál valami újat. Többször szervezett már esküvőkiállítást (két-, háromnaposat), reneszánsz ruhabemutatót, vagy épp végzős ruhatervezők merész kollekcióit karolta fel egy divatshow erejéig.

Most az apróságokon volt a sor: a település óvodásai és általános iskolásai bújtak csinosba, s alkalmi koszorúslányokként, az Ági Szalon kreációit bemutatva, a gyermeki báj teljes “fegyvertárát” felvonultatva libegtek a nagytermet megtöltő nézősereg előtt. A körítés is grandiózus volt: kétoldalról reflektorok és pásztafény kísérte a kis manökenek minden mozdulatát.

Illés Zsuzsa a koreográfiára is nagy hangsúlyt fektetett: a kis hölgyek a kifutón küldtek puszit “tenyérből fújva”, visszafele jövet megfordultak, s profilból meglibbentették a habselyem ruhácskát, tündérien pózoltak, s volt, aki annyira élvezte a reflektorfényt, hogy szinte elálldogált volna napestig, bezsebelve a közönség respektjét.

A divatbemutató előtt hirdették ki a gyermekportré fotópályázat eredményét, melynek pályamunkái a művelődési ház előterében található tárlókon kerültek kiállításra. A 36 pályaműből a szakmai zsűri – Rauch Imre fotós, Büki László fotós, Erdélyi János filmrendező – Nagy Dominik portréját ítélte a legjobbnak. A második díjat Fábri Sándor Márk, a harmadik díjat Steiner Gréta vehetett át a zsűritől. Természetesen minden pályázat nyert, hisz a szervezők figyelmessége révén az édes képélmények mellé valódi édesség is párosult, egy tábla csoki kíséretében.

imgp4432