Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Informatikai fejlesztés az Általános Iskolában Jánosházán

Jánosháza Nagyközség Önkormányzata az Új Magyarország fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program ( TIOP) keretében támogatást nyert a  „ Pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztéséhez”.

A nyertes pályázat címe:
Informatikai fejlesztés a Batthyány Lajos Általános Művelődési Központban JánosházánAz iskola rendszerű oktatási informatika fejlesztése, ún. „ intelligens iskola” létrehozása, amely elsősorban az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentrál. A program nem csak az információs készségek, hanem a közismereti tárgyakba beépülő Infokommunikációs Technológia (IKT) támogatású pedagógiai módszertan által a kulcskompetenciák fejlesztéséhez szükséges infrastruktúrát is jelentős részben biztosítja. Ez az infrastruktúra nélkülözhetetlen feltétele a kompetencia alapú oktatás elterjesztésének és hozzájárul a területi különbségek mérsékléséhez és kiegyenlítéséhez.

A közoktatási intézmények számítógép állományának korszerűsítése kiemelten fontos terület  a pedagógiai, mérés-értékelési, valamint adminisztrációs feladatok európai színvonalú ellátása érdekében. A projekt keretében továbbképzik a pedagógusokat, az intézmény fenntartó Önkormányzat pedig szakmai háttér anyagok biztosításával támogatja  a hatékony eszköz fejlesztést.

A projekt befejezésének időpontja: 2011. augusztus 31.

Közreműködő szervezet: ESZA Nonprofit Kft. ww.esza.hu Tel.: +36 1/273-4250

A projekt bekerülési költsége 9 742 500.-Ft, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatása: 100%