Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Tűzoltószirénától zengett Jánosháza – Gyermeknap 2011.

A szép számú érdeklődőt elsőként Keresztes István, Jánosháza polgármestere köszöntötte a Művelődési Otthonban. Mint mondta, ezen a napon a gyermekek a főszereplők, hiszen ez az ő ünnepük, és szerencsére az égiek is kedveztek nekik, mert verőfényes napsütés volt egész nap. Véleménye szerint a világon az egyik legszebb dolog egy ragyogó gyermeki szempár, ezért mindent megtettek annak érdekében, hogy a mai napon igazán csillogjanak azok a szemek. Keresztes István többek között a szülőknek, valamint a tanító és óvónéniknek köszönte meg áldozatos munkáját, hiszen a mai világban gyermeket vállalni és szeretetben felnevelni az egyik legnehezebb dolog.

Bertáné Dörnyei Judit, az ÁMK igazgatója is hasonló szavakkal köszöntötte a gyermekeket és szüleiket. Mint mondta, az a cél, hogy ez a nap a kicsik számára minél felhőtlenebb és boldogabb legyen, hogy aztán a tanév hátralévő részében feltöltődve, teljes erőbedobással tudjanak majd teljesíteni.

imgp1586

 

A Művelődési Otthon falai közt a gyerkőcök az arcfestés segítségével akár kedvenc állataikká is átváltozhattak, és kézműves foglalkozásokon vehettek részt, miután egy papírsárkány, egy kitűző, vagy egy karkötő boldog tulajdonosai lehettek. Az épület környékén különféle kreatív és izgalmas programok várták őket: a Vöröskereszt szervezésében bevethették magukat a “málnásba” egy macivadászatra és totót tölthettek ki az egészséges életmódról. A helyesen válaszolók egy bűvös dobozból választhattak apró – egészséges és élvezetes – ajándékot. Mi sem voltunk restek, és beálltunk a sorba: kipróbáltuk a feladatokat, és célba dobtunk teniszlabdával, totóztunk, térképes ismeretfejlesztő feladaton szemlélődtünk, virág- és karkötőkészítést tanulmányoztunk, és felültünk a nap minden bizonnyal leghangosabb járművére, a tűzoltóautóra.

A kicsik is élvezték a gyermeknapot, és persze az előbb említett autót is, hiszen egész Jánosháza a tűzoltó szirénától zengett vasárnap délután. De nemcsak a helyi tűzoltók, hanem a rendőrök is aktív résztvevői voltak az eseménynek: biciklis akadályversenyt rendeztek, ahol mindenki kipróbálhatta, mennyire ügyesen egyensúlyozik két keréken. Aki pedig még ennél is mozgalmasabb szórakozásra vágyott, az ugrálóvárban fáraszthatta le magát. A játékos feladványok izgalmakat is rejtettek, hiszen a jó megoldásokért, ügyesen teljesített feladatokért a gyerekek nemcsak cukorkát, hanem tombolát is kaptak, és a nap végén a legszerencsésebb egy hatalmas maci tulajdonosa lehetett. A délutáni programokra megtelt a Díszterem: a szép számú gyereksereg Dodó Kacsa és Thomas, a gőzmozdony interaktív, zenés műsor részesévé válhatott.

imgp1611

 

Örömmel láttuk, hogy rengeteg kicsi és még kisebb gyerkőc ugrált, ügyeskedett és nevetett ezen a napsütéses, vidám vasárnapi napon. A rendezvény zárásaként a tábortűznél melegedhettek és pihenhettek a játékban megfáradt porontyok és szüleik.

Hála tehát az időjárásnak, a jól megválasztott és kivitelezett, kreatív programoknak, valamint a lelkes szervező csapatnak, a jánosházi gyermeknap pont olyan lett, mint amilyennek egy ilyen rendezvénynek lennie kell: boldog, vidám, nevetéssel és izgalommal teli, felhőtlen nap, ami csak a kicsikről szólt. És valóban: nincs szebb egy ragyogó gyermeki szempárnál.