Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Felavatták a megújult Családsegítő Központot

Jánosháza Nagyközség Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében meghirdetett „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése NYDOP-200-5.1.1/A” elnevezésű pályázatán 27 326 398 Ft összegű támogatást nyert a projekt megvalósítására.

A projekt neve: Gondozási és Családsegítő Központ felújítása Jánosházán
A projekt száma: NYDOP-5.1.1/A-09-2009-0002
Közreműködő szervezet: Váti Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Szombathely, Selyemrét u. 2.

A projekt leírása:

A beruházással megvalósult a Jánosházán működő – a környező hét település lakosságát is befogadó – Gondozási és Családsegítő Központ Jánosháza, Berzsenyi utca 42. szám alatti épületének felújítása, korszerűsítése.

A Gondozási és Családsegítő Központ mikrotérségben betöltött szerepe jelentős, ugyanis Duka, Karakó, Keléd, Kemenespálfa, Kissomlyó és Nemeskeresztúr községek közös fenntartásával működik.
A projekt célcsoportja egyfelől a szociális ellátásban részesülő idős emberek, a gyermekjóléti szolgálatot igénybevevő 0-18 éves korú gyermekek és fiatalok, valamint a családsegítésben részesülő családok.

imgp6732

 

Az 1990 óta működő épület már több átalakításon és bővítésen van túl. A tetőszerkezet cseréjével, a homlokzat hőszigetelésével, az elöregedett, elvetemedett fa nyílászárók cseréjével, a fűtés korszerűsítésével a működési költség – aminek jelentős részét a téli fűtés díja teszi ki – jelentősen csökkenthető lesz, a megtakarítás egyéb fejlesztésekre, a dolgozók továbbképzésére, eszközbeszerzésre fordítható.

2008-ban pályázati forrásból megvalósult az épület részleges akadálymentesítése, a jelenlegi beruházással megvalósult a komplex akadálymentesítés, ezáltal az épület  elérhetősége és szolgáltatások igénybe vétele biztosítottá vált a babakocsival érkezők és a mozgáskorlátozott, valamint a fogyatékkal élő fiatal és idős ellátottak számára egyaránt.

A projekt közvetlen haszonélvezői a szociális ellátást igénybe vevő réteg, elsősorban az időskorúak és a szociálisan hátrányos helyzetűek.
A fejlesztés által az ellátottak komfortérzete, az intézményben dolgozó munkatársak munkakörülményei, a szolgáltatások színvonala jelentősen javul.
A fejlesztés által megteremtődtek a közszolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés, továbbá a minőségi gondozás, s feltételei, amelyek elősegítik a népességmegtartó folyamatokat.

imgp6750

 

A projekt megvalósításának kezdete: 2010. május 03.
A projekt befejezése: 2010. november 10.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam 90%-os támogatásával valósul meg, teljes költsége 30.362.664.- Ft.

További információ:
Jánosháza Nagyközség Önkormányzata
9545 Jánosháza, Batthyány u.2.
Tel: 95-551-210
E-mail: hivatal@janoshaza.hu