Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Ismerős arcok a Falunapon

Már hajnaltól sürgés-forgás volt a Mária kert környékén. A napkelte már nyárson érte a páclében érlelt ökröt és egyre több kondérból fújta a szél az ínycsiklandozó illatokat a különböző programokra indulók orra alá. A II. Sütemény Fesztivál vállalkozó kedvű versenyzői számára már kilenc órakor kezdődött az izgalom, ekkortól lehetett ugyanis a süteményeket a Művelődési Otthonba szállítani, hogy aztán ott megmérettessék. A tavalyinál nagyobb volt az érdeklődés: 24 házi készítésű édesség íz, állag és küllembéli tulajdonságát vette szemügyre a háromtagú zsűri: Dénes Istvánné a sárvári Puncs Bt. cukrásza, Krajcsovics Istvánné a celldömölki Krajcsovics cukrászda tulajdonosa, és Kovács Pálné a hegymagasi Sütemény Fesztivál szervezője.

Az idei fesztivál főszereplője Marton Szilárd volt, hiszen a művészi vénával jócskán megáldott fiatalember nemcsak elnyerte a verseny fődíját, a Bertáné Dörnyei Judit által felajánlott multifunkciós robotgépet és a Hotel Patyi nyolcezer forintos vacsorameghívását, de a színpadon is jeleskedett: partnerével, Horváth Zoltánné Vass Máriával népszerű dallamokkal és filmslágerekkel szórakoztatták a közönséget.

A második helyen Molnár Miklósné végzett, aki robotgépet és Mészáros Róbert által felajánlott röviditalt nyerte az egyszerű, ámde annál ízletesebb vaníliás kiflijével, míg a harmadik helyezett a tavaly is dobogós Nagy Lajosné lett Margit szelet nevű süteményével, melyért egy kenyérpirítót és a Nagy Zöldségkereskedés által felajánlott gyümölcskosarat kapta jutalmul.

A két különdíjas Rábáné Nagy Beatrix konyhai mérleget és Kovács Pálné által felajánlott italt, Kovácsné Wittinger Andrea pedig a Keresztesné és Társa Bt. által felajánlott 10.000 forintos utalványt kapta. A száznál több érdeklődő percek alatt az utolsó morzsáig elfogyasztotta a rengeteg finomságot, ahogy azt Illés Zuzsa, az esemény szervezője előre megjósolta.

p8222424

 

A rendezvénysátor nagyszínpadán ezalatt elkezdődött a délutáni program.
Romani Pátyiv, a helyi roma tánccsoport és az Energy-Dabastontáncsportegyesület növendékeinek bemutatója, majd a Batthyány ÁMK Zeneiskolájának fúvószenekara teremtette meg az alaphangulatot.

A Szent István király és az új kenyér tiszteletére rendezett ünnepi műsor szónoka, Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a Vas Megyei Közgyűlés elnökének István királyt méltató szavai után Jakab Barnabás és Rába Tivadar verssel, az Animato Énekegyüttes dalokkal teremtett ünnepi hangulatot, majdKeresztes István polgármester megnyitójával hivatalosan is kezdetét vette a szórakozás.

Hagyományosan ezen a napon kerül sor a „Jánosházáért Díszoklevél” átadására is, melyet az idén a képviselő-testület döntése értelmében Varga Gyuláné vehette át.

Bödőcs Tibor fellépését már nagyszámú közönség tapsolhatta végig. A népszerű humorista rövidre sikeredett műsorával is belopta magát a közönség szívébe. A humor után a táncé volt a főszerep: a Rocky Dilly ARRC akrobatikus rokiját csodálhatta meg a népes publikum. Sláger Tibó, majd a Jabe Raks hastánccsoport fellépésekor már fergeteges hangulat uralkodott a rendezvénysátorban.

p8222660

 

Demjén Ferenc volt a nap sztárvendége. Jellegzetes, utánozhatatlan hangja elvarázsolta a hallgatóságot. A Hogyan tudnék élni nélküled melankóliája a nagy tömeg ellenére is megszorongatta a szíveket csakúgy, mint a Honfoglalás főcímdala. A lágyan legördülő „indulj hazafelé”… meghozta a várva várt tapsvihart is.

Rövid szünet után a magyarság üzenetét közvetítő Ismerős Arcok hangolta a lelkes közönséget. Az ő zenéjük tudja éreztetni azt, hogy magyarnak lenni nem csak jó, de becsülendő dolog is (mondhatni: “büszke gyönyörűség”!). Szövegviláguk és témaválasztásuk, nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik, míg zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordultak hard rock, heavy metal stílusú alkotások is.

A rockandroll zenét játszó fiatal  együttes, a Cry Baby  is kitett magáért, majd az esővel megjött az enyhülés és az utcabál zenészei is. MC. Arniehajnalig húzta a talpalávalót a táncos lábú mulatozók számára.