Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Tüntetés a kórházért Celldömölkön

Tíz év után ismét a kemenesaljaiak összefogására van szükség ahhoz, hogy tovább működhessen a celldömölki kórház. Az egészségügyi struktúraátalakítás legújabb tervezete szerint Vas megyében csak a szombathelyi Markusovszkyban és a körmendi intézményben folyna tovább a gyógyító munka, a celldömölki és a sárvári kórház pedig rehabilitációs központként működne a jövőben. Ez annyit tesz, hogy a kemenesaljai betegeknek a megyeszékhelyre vagy Körmendre kellene utazniuk, hogy ellássák őket. Ez ellen tiltakoztak a celldömölkiek a város Fő terén. A demonstráción mintegy 800-1000 ember gyűlt össze.

A celldömölki kórházban több mint félmilliárd forintos fejlesztést hajtottak végre az elmúlt években. Korszerű transzfúziós részleg működik az intézményben, ami Vas megye vérszükségletének harminc-negyven százalékát adja. Most ennek a léte is veszélybe került.

Hetényi László  egészségügyi bizottsági elnök, Celldömölk

„Száztíz éves a kórház, jubileumra készül. Mi ünnepelni szeretnénk az intézményt és nem temetni. Színvonalas, emberközpontú gyógyítás folyik, amit a kormány most pénzügyi reformokra hivatkozva egy tollvonással megsemmisítene. Az egészségügyi miniszter hozzáállását jelzi, hogy amikor megkérdezték tőle, hogy hány kórház marad, azt felelte, nem tudom, nem számoltam.”

(Forrás: vasmegye.hu)

Kapcsolódó anyag: Ellehetetlenülnek a kórházak Vas megyében