Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Öt éves születésnap

A kép forrása: https://www.facebook.com/kowalskymegavega/

Jánosháza Város Önkormányzata augusztus 18-19-én kétnapos városnappal ünnepelte a város születésnapját.

A két nap alatt a legkülönfélébb programok várták a Rendezvénytérre látogatókat.

Az első nap  a felvidéki település, Jánosháza küldöttségének fogadásával kezdődött. Janovce tavaly lett hivatalosan is a város testvértelepülése és örömmel vettek részt a nagy napon.

A testvértelepülés, Jánosháza küldöttségének fogadása a Családsegítő Központban

 

Amikor a hivatalos fogadásról a főtérre érkeztek, már javában szorgoskodtak a civil szervezetek, intézmények a bográcsok, kondérok körül. Tizenhat csapat vállalta, hogy elkészíti az ünnepi ételeket. A menü roppant változatos volt, a pacaltól a marhagulyáson és csülökpörköltön át a pogácsáig. Sőt a művelődési házban még kávé és házi sütemény is gazdagította a palettát.

Készül a téren a vacsora

A pavilonokban kézművesek kínálták portékáikat a park árnyas részein pedig óriás csúszda, gokart, elektromos kisautók, arcfestés és egyéb érdekes szórakozási lehetőségek várták a gyerekeket.

A délután street figter show-al kezdődött, majd a gyerekek egy óriás méretű dinoszaurusznak örvendezhettek. A színpadon az első fellépő H. Varga Tamás volt, aki operett és retro slágereivel remek hangulatot varázsolt.

Öt órakor kezdődött a kétnapos rendezvény hivatalos megnyitója, melynek keretében Kiss András polgármester mondott köszöntőt, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő pedig megnyitotta a kétnapos rendezvényt. Az ünnepi részt az óvodások esernyős formációja zárta.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Kiss András polgármester a megnyitón

Ezt követően a szórakozásé volt a főszerep. Az Animato Énekegyüttes és Potyautasok után az est nagy fellépője Kowalsky meg a Vega töltötte meg színültig a teret. A fantasztikus koncert után retró discóra mulathattak hajnalig a kitartóak.

Kovalsky meg a Vega

A második nap kicsit álmos hangulatban indult. Fél kilenckor a Mária kertben Bodorkós Imre főtisztelendő, plébános mondott imát a városért, majd a Jánosházi színjátszók hangoltak rá a délutáni fellépésre. Ők három órakor léptek színpadra az Illés Zsuzsa által rendezett Egy szabad országért című műsorukkal.

Ezt követően tombolahúzás következett, Kiss András polgármester kisorsolta a főnyereményt, a kerékpárt, majd kiosztották a Szeretem a városom című rajz és selfie verseny győzteseinek a nyereményt, a rollert és a GPS-t.

A színpadi fellépők sorát Solymos Tóni kezdte, aki fiatalos temperamentumával, jó humorával és remek dalaival igazi buli hangulatot varázsolt a térre. A Savaria Kötélugró Klub akrobatikus mutatványai is elkápráztatták a közönséget. Szűcs Judith közismert dalaival csak tovább fokozta a hangulatot. A nap nagy fellépője, az Apostol együttes koncertjére újra megtelt a tér.

A kétnapos rendezvényt Fáraó buli zárta.

Még sok feledhetetlen születésnapot Jánosháza!

Fotó: Rauch Imre