Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Ifjúsági csereprogram Walthausennel

Egy Vas megye és Walthausen közötti nemzetközi ifjúsági csereprogram keretében 2016-ban Jánosháza Város és a Jánosházi Városi Sportegyesület meghívást kapott Németországba, ahol Marton Ferenc, a Vas megyei Közgyűlés alelnöke és Kiss András polgármester vezetésével egy sporteseményekkel tarkított hetet töltött el a magyar delegáció.

2018.május 19-től három napon át ennek a látogatásnak viszonzásául a jánosháziak látták vendégül a Walthausen városából érkezett Werner Mohr vezette delegációt.

Vágusz Arnold beszámolója az eseményről:   

A megérkezésük után elfoglalták a szállásukat Celldömölkön a Vasvirág szállodában. Másnap, vasárnap reggeli után indultak Jánosházára, ahol egy közös „flashmob”-bal készültek a helyiek. Ez egy előre begyakorolt tánc, amihez bárki, bármikor bekapcsolódhat, és könnyen elsajátíthatja a lépéseket. Nagy sikere volt a táncnak, szinte mindenki csatlakozott a magyar táncos csoporthoz.

Ezután egy sor- és váltóversenyekből álló sportvetélkedő következett, ahol 6 csapat mérte össze tudását. 8 különböző versenyszámot teljesítettek, mint például zsákban futás, vízibombák elkapása. Nagyon jó hangulatban folytak a versenyek, igazi küzdelmek zajlottak.

A jól megérdemelt ebéd után kötélhúzó verseny következett, kortól, nemtől függetlenül bárki összemérhette erejét az ellenféllel.

A jánosháziak 2016-ban Walthausen-ben megnyerték a Trónok harca nevű vetélkedőt. Akkor az elnyert trónt nem tudták haza hozni, ezért a német küldöttség most elhozta és ünnepélyesen átadta az akkori nyereményt.

Következett a várva várt „öreg fiúk meccse”. A felnőttekből verbuválódott csapatok 20 perces, helyenként szép megoldásokat bemutatva, káprázatos védéseket, lövéseket, gólokkal tarkított mérkőzést játszottak egymás ellen, amit a jánosházi öregfiúk nyertek.

Jánosháza csapat tagjai: Marton Ferenc, Kiss András, Horváth Péter, Balhási Szabolcs, Pintér Zoltán

 Az „öreg fiúk” mérkőzése után kisebb korosztályok is összemérték erejüket. U10 és U16-os csapataink fociztak egymás ellen.

Jánosháza U15 csapat tagjai: Horváth Csaba, Horváth Tamás, Kovács Milán, Talabér Ákos, Horváth Tamás József, Szabó Lucas, Maródi Attila, Horváth József, Zsákai Barnabás, Burján Attila, Horváth Krisztián, Szigeti Szabolcs, Müller Martin, Szikora Richárd

Jánosháza U10 csapat tagjai: Dikovecz Áron, Pintér Levente, Molnár Bence, Pál Tamás, Balhási Márk, Varga Bence, Kövér Ármin, Pázsi Benedek, Baráth Bence

A sportos programok után Sümeg felé vették az irány és megtekintették a Sümegi várat, majd visszajöttek vacsorázni.

Hétfőn a Vulkán fürdőben töltöttek el élményekkel teli napot. A fürdőzés után megtekintették a Jánosháza – Vép bajnoki összecsapást, ahol időnként hangos szurkolással buzdították a hazai csapatot. Vacsora után ajándékozás következett, megköszönve a vendéglátást. Keddtől még pár napot Siófokon töltenek el, aztán indulnak haza.

Jövőre minden bizonnyal fordítva lesz a vendéglátás!

Fotó: JTV