Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Városnap 2017. beharangozó

Jánosháza Város Önkormányzatának legnagyobb rendezvénye, a Városnap célegyenesbe fordult. Összeállt a nap programja, a szervezők az utolsó simításokat végzik a részleteken.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény délelőtt kezdődik. Fél kilenckor a Mária kertben imára és kenyérszentelésre gyűlnek össze a jánosháziak.

 

Kilenc órakor a Jánosházi Amatőr Színtársulat Attila földjén című új műsorával tiszteleg István király, a Magyar Alkotmány és az Új kenyér előtt.

Szereplők: Babits Ferenc, Kelemen Attila, Kelemenné Molnár Mónika, Kisfalusiné Elekes Beatrix, Kulcsár Zsolt, Mustos Anita, Németh Zoltán, Nováki Zoltán, Stankovics István, Tuller József, Tullerné Szalai Ildikó

Szólót énekel: Bakonyi Míra

 

Tíz órakor nyitja kapuit a kézműves vásár, ahol változatos kézműves termékekből válogathatnak az érdeklődők.

Ekkor kezdődik a művelődési házban az Öregdiák találkozó, amelyen az egykori Jánosházi Gimnázium diákjait fogadják . Az ünnepségen Kiss András polgármester köszöntőjét követően beszédet mond Csik Józsefné jelenlegi igazgató, az itt érettségizettek nevében Nagy Sándorné Boros Piroska és Dr. Kiss László, valamint Hajós István, a gimnázium volt tanára.

 

Délután két órától a szórakozásé a főszerep. Ekkor nyitja meg kapuit hivatalosan Elekes György magán múzeuma. A megnyitó beszédet Kiss András polgármester mondja. Kettő óra húsz perctől a színpadon fellépők váltják egymást. Elsőként az Élő Forrás AMI jánosházi néptáncosai, majd az Animato Énekegyüttes lép fel, őket egy fergeteges Rock &Dili show majd Fákete Cshumpo követi.

 

17. 30-kor lesz a Városnap hivatalos megnyitója, ahol Kiss András polgármester köszöntőjét követően V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár mond beszédet.

Ekkor kerülnek kisorsolásra a regisztrációs aláírásért kapott tombola jegyek, és ekkor osztják ki a  rajz és selfie versenyek díjait is.

 

A 18.00 órakor kezdődő motoros felvonulást és motoros bemutatót követően 18.30-kor kezdődik a közös vacsora, ahol a civilek és intézmények által a téren készített finomnál finomabb ételeket kóstolhatják meg az ínyencek.  A jánosháziaknak a kóstoláshoz regisztrálni szükséges. Ezt délelőtt 10.00 órától személyesen teheti meg mindenki a Rendezvénytéren felállított regisztrációs sátorban.

A vidékiek támogató jegy vásárlásával  választhatnak az elkészült finomságokból.

 

A vacsorát követően három élő koncerten szórakozhat a publikum.

Elsőként Zoltán Erika majd a Zanzibár együttes, végül a Jolly Jackers lép színpadra.

A koncertek után utcabál lesz a még mulatni vágyóknak.

 

A nap állandó programjai:

Két kiállítás is várja a látogatókat a művelődési házban : Gimnazista voltam Jánosházán, Vonzerő.

Az első a gimnáziumi találkozóhoz kapcsolódó bemutató, a második pedig a jánosházi származású Németországban élő  amatőr festő, Zsankó Béla festményeinek tárlata.

A gyermekeket pedig izgalmas gyermekjátékok, vízi dodgem, légvár, mászófal, póni lovaglás várják.