Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

XXIX. Batthyány Kupa

Május 26-án rendezte meg huszonkilencedik alkalommal a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Batthyány Kupát melynek keretein belül tehetséges és lelkes diákok mérték össze futball tudásukat. A kispályás labdarúgó bajnokság idei kiírásában 9 intézmény nevezett két korcsoportban, összesen 15 csapattal.
Minden adva volt tehát ahhoz, hogy a gyerekek egy jó hangulatú, gólban gazdag és vidám napot töltsenek el a sport jegyében.

„A foci csapatjáték, nem pedig egyszemélyes. Csapatként győzünk, és minden játékos jobb egy igazi csapat részeként.” – Fernando Torres, spanyol focista szavaival köszöntötte a tornán megjelenteket Csik Józsefné, a Batthyány Lajos Általános Iskola és AMI igazgatónője. Az iskola vezetője kifejezte köszönetét Jánosháza Város Önkormányzatának, a Jánosházi Városi Sport Egyesületnek, valamint a Sárvári Tankerületi Központnak a rendezvény megszervezésében nyújtott támogatásukért.

Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója kihangsúlyozta beszédében a fair play, azaz a sportszerűség jelentőségét. Rávilágított arra is, hogy habár a pályán a védők feladata, hogy elállják az ellenfél játékosainak útját, ami nem ritkán komoly koccanásokkal is járhat, de a meccs lefújásával ezek a sérelmek elmúlnak, s ami számít, hogy közösen küzdöttek egy célért, melynek során közös emlékeket is szereztek.

Városunk polgármestere, Kiss András a jövő reménységeinek nevezte a focit szerető fiatalokat. Köztudott, hogy Magyarország futball válogatottja két világbajnokságot is második helyezettként zárt a régmúltban, tavaly pedig az Európa-bajnoki szereplésük adta vissza a beléjük vetett hitet. Amennyiben a jelenkor fiataljai képesek hosszú távon is életben tartani a futball iránti szeretetüket és elhivatottságukat, belőlük nőhetnek ki a jövő reménységei, nemzeti büszkeségeink.

A köszöntő beszédeket követően Vágusz Arnold testnevelő-edző, egyben a Kupa egyik főszervezője ismertette a pályabeosztásokat, majd pedig elrajtolt az idei Batthyány Kupa!

Eredmények:

  1. korcsoport:
    1. Sárvár
    Nádasdy Általános Iskola
    2. Celldömölk
    Szent Benedek Általános Iskola
    3. Vasvár
    Kardos László Általános Iskola

    Gólkirály: Hódosi Szebasztián
    Legjobb játékos: Kajtár László
    Legjobb kapus: Hajdú Hunor

    3. korcsoport:
    1. Celldömölk
    Városi Általános Iskola
    2. Jánosháza
    Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
    3. Jánosháza
    Szent Imre Általános Iskola

Gólkirály: Lórántffy Barnabás
Legjobb játékos: Balogh Patrik
Legjobb kapus: Kolompár Albert

 

Fotó: Márkus Kristóf