Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Madárcsicsergős tavasz

Szombaton már messziről hallani lehetett a madarak csivitelését a művelődési ház környékén, ahol első alkalommal rendeztek madárkiállítást.

A Savaria Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesület mutatta be szebbnél szebb madarait. Pintyek, lórik, papagájok csivitelésétől volt hangos a Művelődési Otthon és Könyvtár előcsarnoka.

A látogatók nem csak végig sétáltak a madarak közt, hanem hosszú időt eltöltöttek köztük, többször is visszatérve ugyanahhoz a madárhoz. Volt, aki a saját papagáját is elhozta, hogy barátkozhasson.

Ajkay Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, hogy sajnos egyre kevesebb a természet, a madarak iránt érdeklődő fiatal, idejüket leköti az okostelefon, pedig személyiségük fejlődéséhez egy kis állat gondozása, szeretete nagyban hozzájárul.

Reméljük, hogy a sok-sok látogató közt, -akik között szerencsére sok volt a fiatal- akad majd néhány, akik hódolnak majd ennek a csodálatos foglalkozásnak, kedvtelésnek.

A művelődési ház munkatársai a nagy érdeklődés miatt fontolgatják, hogy mostantól minden évben megrendezik a kiállítást.

Fotó: Illés Zsuzsa

Fotó: JTV