Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Dr. Kiss László a szülőföldön

Nagy érdeklődés kísérte Dr. Kiss László egyetemi tanár, volt alkotmánybíró, Jánosháza díszpolgára Ügynökmese című könyvének bemutatóját a művelődési házban november 25-én este.

A szerzőt Kiss András polgármester köszöntötte.

dsc_1499-medium

A városban 1962-től 1974-ig működött gimnázium, melynek a város híres szülötte is diákja volt. Visszaemlékezéseiben szívesen emlékszik a szigorú, ám eredményes évekre, amikor megtanították tanulni, ahol felszínre hozták mindenkiből a szunnyadó tehetséget.

Az est meglepetés vendége az egykori gimnázium tanára, Hajós István volt, akivel együtt szívesen idézték fel a középiskolás éveket.

dsc_1506-medium

Ungváry Krisztián történész az Élet és Irodalom 2007. május 18-i számában, az „Egy eljárás genezise: a Dialógus Pécsett” című cikkében ügynöki tevékenység végzésével, „besúgásban serénykedéssel”, utasítások végrehajtásával és jelentések írásával vádolta meg dr. Kiss Lászlót. Ennek majd 10 éve.

Az ügyben a strasbourgi bíróság Dr. Kiss Lászlónak adott igazat.

Dr. Kiss László alkotmánybírói megbízatásának letelte után jelentette meg a témában írt Ügynökmese című könyvét, melyet sok humorral, öniróniával átszőtt előadásban mutatott be a szerző.

dsc_1524-medium

Az este fehér asztal melletti beszélgetésekkel, múltidézéssel zárult.

Fotó: Illés Zsuzsa