Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Felgyúlnak advent fényei

Az advent, vagy régi magyar szóval úrjövet, kisböjt a karácsonyi ünnepkör eleme. Advent a karácsony első napját megelőző negyedik vasárnappal (másképpen: a Szent András apostol napjához – IX 30. – legközelebb eső vasárnappal) veszi kezdetét és egészen karácsonyig tart. Advent első vasárnapja egyben a keresztény egyházi év első napja is! Tágabb értelemben a reményteli várakozás, a lelki készülődés ideje. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát.

Jánosháza Város Önkormányzata egy kedves hagyománynak eleget téve az idén is várja a település lakóit a négy adventi vasárnapon a közös gyertyagyújtásra.
A város főterén napok óta áll már a Betlehem, az utcákon a díszkivilágítás csendesen várakozik, a város karácsonyfája is készülődik már, hogy az ünnepen fénybe borulva fényükkel elkísérjék az esztendő legsötétebb napjait, (hiszen ekkor van a téli napforduló is). Az adventi fények ölelésére minden ember vágyik.
A város adventi koszorúján minden vasárnap eggyel több gyertya ég majd. Az ünnepi gyertyagyújtásokat közreműködők teszik színesebbé, esténként karácsonyi vásár rendezkedik be a téren, lehet majd kapni forralt bort, karácsonyi dekorációkat.

November 29-én 16.00 órakor Kiss András polgármester gyújtja meg az első gyertyát, majd a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adnak műsort.

December 6-án 16.00 órakor, a második gyertya fellobbanása alkalmával a Szent Imre Általános Iskola diákjainak játékában gyönyörködhetünk.

December 13-án 16.00 órakora Keresztény Családközösség műsora kíséri a harmadik gyertyagyújtást.

A karácsonyhoz legközelebb eső vasárnapon, december 20-án 16.00 órakor közös gyertyagyújtásra kerül sor, ahol fellép majd az Animato Énekegyüttes is.

PowerPoint bemutató