Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Pedagógusnap

Jánosháza Város Önkormányzata pénteken ünnepelte a település pedagógusait.
Az rendezvényen Balhási Imréné, a Kulturális Bizottság elnöke köszöntötte a pedagógusokat.

_RAI2680 (Medium)

Balhási Imréné, a Kulturális Bizottság elnöke

Köszöntőjében felidézett néhány gyermekkori élményét, melyek ma is meghatározóak. Ezzel emlékeztetve arra, hogy az ember életének alapjait a pedagógusok rakják le, váljék bármivé élete során, lelkét tanárai egy életre megérintik.
A fogadással egybekötött ünnepség résztvevői egy örvendetes esemény szemtanúi lehettek.
Ötven éve szerezte diplomáját, ezért Aranydiplomát vehetett át Varga Ferencné.

_RAI2716 (Medium)

Varga Ferencné, Babi néni

 Varga Ferencné 1965-ben végzett a Győri Tanítóképző Intézetben, majd 1973-ban a Pécsi Tanárképző Főiskolán földrajz-tanári szakos oklevelet szerzett.
Tanári pályáját 1958-ban a kemenessömjéni Gyermekotthonban nevelőtanárként kezdte, majd
1960-tól a Balatonalmádi Nevelőotthonban folytatta.
1961-1973-ig a Bakonyszentlászlói Általános Iskolában dolgozott tanítóként. 1973-ban ismét nevelőtanárként helyezkedett el, ezúttal e letenyei Nevelőotthonban. 1974-től a Letenyei Általános Iskola alkalmazta őt először tanítóként, majd tanárként és napközis nevelőként.
1975 augusztusától dolgozott Jánosházán a Batthyány Lajos Általános Iskolában, mint napközis nevelő. Érdemei és tapasztalatai elismeréseként 1992-től munkaközösségi vezető megbízatást kapott és ezt a munkát végezte 1995-ös nyugdíjazásáig.
Babi néni szakmai felkészültsége, a szülőkkel kialakított kapcsolata elismerést váltott ki kollégái s a település lakói körében. A tanítványai megalapozott tudással kerültek ki kezei alól. Fiatalabb kollégáit szakmai tanácsaival segítette. Nyugodt, kedves, különleges, magával ragadó egyénisége meghatározó volt a tantestületben és a településen is.

Az Aranydiplomát Kiss András polgármester, Rozmán László a Klébelsberg Intézményfenntartó Központ Celldömölki Tankerületének igazgatója és Csik Józsefné a Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója adták át.
Aranydiplomájához szeretettel gratulálunk!

_RAI2709 (Medium)

Kiss András polgármester, Csik Józsefné igazgató, Varga Ferencné, Rozmán László, a  KLIK Celldömölki Tankerületének igazgatója

A hivatalos részt követően az intézmények tanulói, növendékei, dolgozói és az Amatőr Színtársulat tagjai szórakoztatták a nagyérdeműt.

_RAI2721 (Medium)Jánosi Anna

Szólót énekeltek: Farkas Bertalan, Horváth Veronika, Márfi József, Rába Dóra, és Zolnai Fanni. Zongorán kísért Fiszter Anna tanárnő.
A műsort Illés Zsuzsa szerkesztette.
Fotó: Rauch Imre