Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Bűnmegelőzés-Előadás a Művelődési házban

Kiss András Attila polgármester a Művelődési házban köszöntötte csütörtökön Máthé György alezredest a Jánosházi Rendőrőrs parancsnokát és Varga Sándor rendőr századost a Vas Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársát, akik felvilágosító előadást tartottak trükkös, besurranó tolvajokkal kapcsolatban.

Pillanatfelvétel000011
A tolvajok, csalók, nem kívánatos ügynökök főleg nyugdíjasok lakásába próbálnak a legváltozatosabb módszerekkel bejutni. Gyakran szolgáltatók vagy hivatalok munkatársainak adják ki magukat. Egészséges bizalmatlanságot, idegenekkel szembeni távolságtartást javasol mindenkinek Varga Sándor rendőr százados.

Pillanatfelvétel000015

Főleg az idősebbek azok, akik bizalommal, szeretettel és a segítségnyújtás szándékával fordulnak az idegenek felé, ezért ők a legkiszolgáltatottabbak a trükkös csalóknak. Amennyiben lehet, ne engedjenek be idegent az otthonukba. A szolgáltatók szakemberei általában nem jelennek meg váratlanul senkinél, pénzt főleg nem visznek házhoz. Érdemes arcképes igazolványt kérni tőlük, megbizonyosodni, hogy formaruhában vannak-e, illetve az autójukról is jól láthatóan kiderül, melyik szolgáltató küldte őket. Ha mindenképpen be kell engedni valakit, akkor hívjanak át egy szomszédot vagy egy rokont is, hogy ott legyen velük – javasolta a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának képviselője.
Máthé György alezredes néhány példával jánosházi és környékbeli trükkös csalókra hívta fel a figyelmet.

Pillanatfelvétel000018
Az előadás beszélgetéssel, a hallgatóságban felmerült kérdések megválaszolásával zárult.
Az idősek talán hiszékenyebbek, így könnyen becsaphatják őket akár saját otthonaikban.
Figyeljünk oda rájuk és védjük hozzátartozóinkat, hogy ne essenek bele ebbe a csapdába.