Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

A Magyar Kultúra Napjára emlékeztek

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22.-én szerte az országban megemlékezéseket tartanak.

Jánosházán fél 11-kor kezdődött az ünnepség a művelődési ház zsúfolásig telt nagytermében.
A Himnusz eléneklése után a Batthyány Lajos ÁMK óvodásainak Süni csoportja lépett a színpadra, akik, a Születéstől a lakodalomig című műsorukban magyar verseket, mondókákat, körjátékokat adtak elő. Felkészítő nevelőik: Kiss Tamásné és Bincze Gyuláné voltak.
A nap szónoka Balhási Imréné a Kulturális Bizottság elnöke volt, aki beszédében a közösség teremtő és újrateremtő erejéről szólt. Ünnepi beszédében elmondta: Helyi kulturális élményekre van szükség, helyi szellemi életre, amely minőségi kínálatot hoz létre. Ehhez pedig közösségek kellenek, mert életképes kultúra csak közösségben terem.
A szónoklat után a Zalaegerszegi Énekmondó Együttes lépett színpadra, akik a megzenésített versek előadásával egyszerre művelik a szép szó és a szép dal művészetét is. Műsoruk felemelő és izgalmas volt. Céljukat, miszerint az akusztikus hangszeres kísérettel bemutatott dalokat eljuttassák valamennyi korosztályhoz maradéktalanul teljesítették, mert előadásukkal az óvodás-, az iskolás korú és felnőtt hallgatóság szívét is elnyerték.
Igazi gyöngyszemei a magyar kultúrának.

Illés Zsuzsa