Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

“Van zsákodban minden jó…”

Szent Miklós (Mikulás) valóságos történelmi személyiség volt, aki Törökországban élt, és a török gyerekek Santa Claus-ként ismerték. Ám az idők során sokat változott. Sokan szerették volna kisajátítani, magukénak tudni Szent Miklós személyét.

Az igazi Szent Miklós-i szeretet és a szent szelleme török földön, Myrában  maradt,  és állandó erőt adott az ott élő embereknek. Ezért is őrzik, őrizték hagyományát évezredeken át. Ma is oda érkezik évente, a  legendájából eredő szeretet által életre hívott Mikulás december 6-án az emberekhez, gyerekekhez. Ezen a napon, a világ minden részéből Demre (Myra) városába érkeznek a gyerekek, hogy találkozzanaka Mikulással, aki az előző este, éjszaka a legendájából ismert szeretetével már minden kisgyerek ablakába, cipőjébe elhelyezte ajándékát.

De vannak helyek, ahova az arra alkalmas emberek személyében valós alakban jelenik meg a gyerekeknek, és saját kezűleg adja át az ajándékokat.

Jánosházán 2014. december 5-én 15.00 órakor a legkisebbekkel  a művelődési ház nagytermében gyűlünk össze, hogy közösen várjuk a Mikulást. Amíg várakozunk a kiváló Varnyú Country együttes zenél, hogy lélekben, szívben ráhangoljon bennünk a nagy pillanatra, amikor meglátjuk Őt a nagy puttonyával, fehér szakállával. Mert hiába felnőtt az ember, van abban valami varázslat, ahogyan várod, amikor megpillantod, amikor a átveszed a piros zörgős zacskóba csomagolt édességet. És ki tudja miért még az íze is más annak a csokinak, ami ebből a zacskóból bújik elő…

Majd ahogy érkezett erre az egy napra, estére,  úgy egy évre  ismét a gyerekek és talán kicsit a felnőttek élmény- és mesebirodalmába húzódik vissza, ahonnét segíti, támogatja az Ő kis barátait. Szent szelleme mindig ott van, ahol a hozzáfordulók a segítségét kérik.

Mikulás plakát 2014