Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Beiskolázási segély-Tájékoztató

A Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal tájékoztatja a Kedves Szülőket, hogy a beiskolázási segély megállapítása a tavalyi évhez hasonlóan kerül megállapításra, így szükséges a család jövedelmi viszonyainak vizsgálata.

Önkormányzati segély (beiskolázási segély) kérelemre, abban az esetben állapítható meg, ha a gyermeket gondozó családban az 1 főre eső jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 400%-t, azaz a 114.000 Ft-ot.

A kérelemhez csatolni kell:

– közös háztartásban élők jövedelemigazolását (három havi nettó átlagbér; munkanélküli ellátásokról, társadalombiztosítás keretében nyújtott ellátásokról az utolsó havi szelvény, vállalkozó esetében az illetékes APEH igazolását stb.)

– 16 év feletti gyermek esetén a tanulói, hallgatói jogviszony – oktatási intézmény által kiállított -igazolása .
Az önkormányzati segély (beiskolázási segély) általános iskolai, és középiskolai tanulók részére igényelhető, feltéve, ha a gyermek a 20. életévét még nem töltötte be.

A kérelmeket a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal Igazgatási Csoportjánál az erre a célra rendszeresített nyomtatványon lehet benyújtani legkésőbb 2014. szeptember 30-ig.

20130827-csalad-miert-jo-az-erdei-iskola