Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Jánosházi Történelmi Várbéli Vigasságok

Jánosházán a Millenium Polgári Egyesület szervezésében március 28-29-én kerül megrendezésre a Jánosházi Történelmi Várbéli Vigasságok nevet viselő kétnapos rendezvény, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a település egyik emblematikus épületére, az Erdődy várkastélyra, aminek felújítása nemrégiben elkezdődött. A programot a szervezők a várkertben felállított színpadon nyitják meg március 28-án. A megnyitón fellép a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneiskolájának reneszánsz együttese, a Jánosházi Amatőr Színtársulat a  “Nagyot álmodók” című programnyitó előadásával és az Animato Énekegyüttes.

Sztárvendég: Danics Dóra.

A szombati programsorozat kézműves kirakodóvásárral indul kilenc órakor, délután fél kettőkor nyílik az Erdődyek nyomában című kiállítás a művelődési házban, öt órakor pedig történelmi felvonulás kezdődik, ahol a település múltját felelevenítő jelmezesek vonulnak a város utcáin. A menetet tűzzsonglőrök és a Fekete sereg katonái kísérik.

A várudvaron felállított színpadon egész nap vidám műsorokat nézhet a nagyérdemű: délelőtt tízkor bohóc szórakoztatja a gyerekeket, fél háromkor a Szent Imre Általános Iskola diákjainak Lúdas Matyi című előadását láthatja a közönség, utána a Kemenesalja Néptánccsoport lép színpadra, majd háromnegyed ötkor Jonathan bűvész mutatványaiban gyönyörködhetünk.

A rendezvényt középkori vacsora zárja  a Várkertben.

2102229305329d03498764_7a753c69