Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Teltház a Magyar Kultúra Napján

Zsúfolásig megtelt a Művelődési ház nagyterme tegnap, a Magyar Kultúra Napján, Jánosházán.

 

A Kulturális Bizottság és a Batthyány Lajos ÁMK Művelődési Otthon és Könyvtár minden évben programsorozattal tiszteleg a Magyar Kultúra Napja előtt.

Délelőtt mintegy 150 általános iskolás vett részt a helyi Ritter Múzeumban egy tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatáson, ahol Bors Géza a Honismereti Klub vezetője, s egyben a múzeum egyik támogatója kalauzolta őket.

A könyvtárban dramatikus mesefeldolgozásra várták a legkisebbeket.

Délután fél ötkor kezdődött az ünnepség a Művelődési házban, ahol Csirkovics Dávid ünnepi beszéde után változatos, kiváló produkciók követték egymást. Felléptek a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolásai Fiszter Anna vezetésével, a Batthyány Lajos ÁMK óvodásai Kelemenné Molnár Mónika és Sik Tamásné vezetésével, Marton Dorka, a Szent Imre Általános Iskola tanulója, akit Kardosné Tömböly Edit készített fel, a Kemenesalja Néptánccsoport táncosai, Kelemen Dóra és partnere, Szakos Ferenc, az Animato Énekegyüttes Nagy Béláné vezetésével és a Jánosházi Amatőr Színtársulat tagjai, Illés Zsuzsa vezetésével. Legnagyobb sikert az óvodások „Szőjünk, fonjunk kendőt!” című, a szövés, fonás hagyományát felelevenítő játéka aratta.

 

A műsor végén a kétszáz fős nézősereg közösen szavalta el Ady Endre: Szeretném, ha szeretnének című versét.