Jánosháza

Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal

9545 Jánosháza, Batthyány u. 2.
Telefon: +36 95 551-210
Fax: +36 95 551-213
E-mail: hivatal@janoshaza.hu

Rendezvénytér kialakítása és épület felújítás

A nyertes projekt címe:

Rendezvénytér kialakítása és épület felújítás
A projekt azonosító száma: 2057126056

A projekt célja:

A nagyközség központjában lévő – Polgármesteri Hivatal előtti terület és a szomszédságában található volt Ritter vendéglő külső homlokzatának- felújítása.

A tér jelenleg parkolóként funkcionál. A hivatal előtti zöldterület megérett a felújításra,  a jelenlegi buja növényzet rontja a faluképet, a sűrű lomb átláthatatlanná teszi a park egyes részeit, ezen kívül közbiztonság szempontjából sem megfelelő. A jelenlegi sétaút vonalvezetésén változtatni kell, mivel annak a tengelyébe épült a buszmegálló beálló épülete.

A Ritter-vendéglő jelenleg funkció nélkül, üresen áll, az Önkormányzat 2008-ban azzal a céllal vásárolta meg, hogy felújítása után abban Jánosháza Nagyközség helytörténeti kiállítását rendezze be.

A projekt részletes bemutatása:

A több évtizede ültetett fenyőfák mostanra összeértek, zavarják egymást az egészséges fejlődésben, ezért fontos egyes fák kivágása, a park levegősebbé tétele. Az átláthatóság érdekében alacsony ill. középmagas növények, az örökzöldek mellé színes levelű növények kerülnek telepítésre. A növénytelepítés őshonos, ill. helyi adottságokat kedvelő fajokkal történik.

A parkba új utcabútorok kerülnek, melyek közül a szimbolikus jelentőségű a tér közepén elhelyezett köztéri óra. Padokat, a hulladékgyűjtőket, a kandelábereket, a kerékpártárolókat helyezünk el, az ünnepi rendezvények méltóságának emelésére zászló tartó rudakat állítunk fel.

A projekt során az épület homlokzatát az eredetihez közeli stílusban állítjuk helyre,  tetőzete megújul.

A leendő rendezvénytér méltó helye lesz a helyi identitást erősítő egyházi és világi eseményeknek, hozzájárul a helyi kulturális hagyományok megőrzéséhez.  Üde színfoltjává válik a község központjának, kellemes kikapcsolódást nyújtva idősek és fiatalok számára egyaránt. A plébánia közössége nagy szerepet vállal az ifjúság összefogásában, családi programok szervezésében. A településközpont felújításával arra számítunk, hogy növekedni fog a nagyközség idegenforgalmi vonzereje is.

A projekt megvalósításának kezdete: 2010.május 03.

A projekt várható befejezése: 2010.augusztus 17.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság 100%-os támogatásával valósul meg!
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.

A közreműködő szervezet neve és elérhetősége
MVH Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Nyugat Dunántúli Régió-MVH Zala Megyei Kirendeltség, 8900 Zalaegerszeg, Kis utca 1.

További információ:
Jánosházai Római Katolikus Plébánia
Bodorkós Imre plébános
9545 Jánosháza, József Attila u. 34.
Tel: 30-823-5960
E-mail: bodorkos.imre@martinus.hu